abonneren

Rechter zet vraagtekens schade internetpiraterij

Een rechter in de staat New York heeft toestemming gegeven voor een zaak die grote gevolgen kan hebben voor toekomstige rechtszaken tegen internetpiraten. Marie Lindor wil namelijk voor de rechter verdedigen dat het huidige systeem van schadevergoedingen voor internetpiraterij ontwettig is en buiten-proportioneel. Marie Lindor is voor de rechter gesleept door de Universal Music Group en een aantal andere platenlabels wegens internetpiraterij. De muziekbedrijven eisen een schadevergoeding van $750 per muzieknummer De advocaten van Lindor vinden echter dat dit bedrag buitenproportioneel is.
Rechter J. Trager had begrip voor het standpunt van Lindors advocaten omdat de geëiste schadevergoeding maar liefst 1.071 keer hoger is dan de daadwerkelijke schade, namelijk 70 dollarcent per nummer.

Nu moet de Amerikaanse muziekindustrie met concreet bewijs komen, zowel die van experts als gedocumenteerd, wat het daadwerkelijke negatieve effect is van internetpiraterij op de omzet van digitale muziek. Dit bewijs zal voor het eerst aantonen hoeveel geld de muziekindustrie verdient met de online verkoop van muziek.

De RIAA wilde nog niet reageren op het besluit van de rechter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord