abonneren

Rechter verwerpt meeste aanklachten tegen Joojoo

Er lijkt een einde gekomen te zijn aan de soap rondom de Joojoo, de webtablet van Fusion Garage.
Aanvankelijk werd deze tablet in samenwerking met TechCrunch ontwikkeld, maar toen Fusion Garage de samenwerking verbrak sleepte TechCrunch de fabrikant voor de rechter.

Volgens TechCrunch had Fusion Garage nooit in zijn eentje door mogen gaan met het ontwikkelen en produceren van de Joojoo (voorheen de Crunchpad). De CEO van TechCrunch, Michael Arrington, beweert dat de Joojoo net zoveel van zijn bedrijf is als van Fusion Garage.

De rechter bleek niet erg onder de indruk van Arrington's aanklacht. De meeste claims van Arrington zijn door de rechtbank verworpen. Van een legaal contract tussen de beide partijen is volgens de rechter nooit sprake geweest. Wel wil de rechter bevestigen dat TechCrunch en Fusion Garage zakenpartners zijn geweest, die legale verplichtingen tegenover elkaar hadden. Dat is toch een kleine opsteker voor Arrington, want hiermee heeft de rechter wel te kennen gegeven dat Fusion Garage de Joojoo niet zomaar in zijn eentje op de markt had mogen brengen.

De rechtbank heeft TechCrunch nu 20 dagen de tijd gegeven om zijn claim te herformuleren, maar de zaak lijkt met een sisser af te lopen. Wij gokken dat Fusion Garage en TechCrunch de zaak uiteindelijk schikken, om de gerechtelijke kosten niet te hoog op te laten lopen. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie