abonneren

Rechter verbiedt verkoop Word

Een Amerikaanse rechter in Texas verbiedt de verkoop van Microsoft Word als gevolg van een patentschending. Dit verbod dat geldt voor de hele Verenigde Staten, verbied Microsoft de verkoop van alle Microsoft Word producten die xml-bestanden (.xml, .docx of docm) kunnen openen. Een Amerikaanse rechter in Texas verbiedt de verkoop van Microsoft Word als gevolg van een patentschending. Dit verbod dat geldt voor de hele Verenigde Staten verbied Microsoft de verkoop alle Microsoft Word producten die xml-bestanden (.xml, .docx of docm) kunnen openen.

XML is een soort programmeertaal die het bijvoorbeeld gebruikers mogelijk maakt het onderliggende formaat van hun teksverwerkingsdocumenten aan te passen en ze in zo in meerdere programma's leesbaar te maken. De mogelijkheid xml documenten te lezen en bewerken is een integrale mogelijkheid in Microsoft Word.

In de aanklacht staat dat Microsoft een patent schend voor het lezen van xml. De aanklacht is al in 2007 door het Canadese bedrijf i4i ingediend. Het verbod gaat over twee maanden in. Ook is Microsoft veroordeeld tot een schadevergoeding van 290 miljoen dollar. Microsoft is het niet eens met de aanklacht en gaat in beroep tegen deze uitspraak.

 

Via: The Microsoft Blog http://blog.seattlepi.com/microsoft/archives/176223.asp?source=rss

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: