abonneren

Rechter: 'MP3Tunes doet niets verkeerds'

MP3Tunes mag het zijn gebruikers aanbieden privémuzieknummers online op te slaan. Deze functionaliteit is EMI een doorn in het oog en door een rechtsgang hoopte de platenlabel er achter te komen welke muziek er door gebruikers geupload werd naar de MP3Tunes Locker.EMI heeft bij de rechtbank gevraagd om toegang tot de database met mp3's die door gebruikers wordt geupload bij MP3Tunes. Ook wilde EMI dat MP3Tunes de namen van zijn gebruikers openbaar zou maken. MP3Tunes weigerde dit.
De vraag van EMI is onredelijk en te breed geformuleerd en de muzieknummers zijn geen eigendom van MP3Tunes zelf, maar van de gebruikers die de bestanden uploaden. MP3Tunes ziet dan ook geen enkele reden de privacy van zijn gebruikers te schenden.

De rechter heeft nu beslist dat EMI om informatie mag vragen, maar dat MP3Tunes deze informatie niet hoeft te leveren wanneer dat de bedrijfsvoering in gevaar brengt. MP3Tunes wijst erop dat dit inderdaad het geval is wanneer EMI eist dat 300 terabyte aan mp3's op elk moment doorzocht moeten kunnen worden. Het bedrijf is niet blij met de houding van EMI, dat er in hun ogen vanuitgaat dat elke gebruiker zich met illegale praktijken bezighoudt. De dienst wijst op het grote aantal tools om legale muziek op te slaan, zowel rechtstreeks van het internet als van de harde schijf.

EMI heeft overigens nog een tweede rechtszaak lopen, ditmaal tegen de oprichter van MP3Tunes, Michael Robertson, zelf. Volgens EMI is het opslaan van muziek illegaal. Ook de techniek om mp3's van het internet met één druk op de knop in de MP3Tunes Locker op te slaan zou niet wettelijk zijn. Deze rechtszaak loopt nog.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: