abonneren

Rechter moet oordelen over fatsoen 'Bully'

Uitgever Take 2 Interactive -- eigenaar van ontwikkelstudio Rockstar Games -- moet een kopie van zijn nieuwe game Bully (pestkop) ter goedkeuring overhandigen aan de rechter nog voordat de game in de winkel te koop is. Rechter Ronald Friedman zal samen met een werknemer van Take 2 achter gesloten deuren de game spelen en een aantal willekeurige missies doorlopen. Indien de rechter tot het oordeel komt dat het spel de regels van het goede fatsoen overtreedt en gevaarlijk is voor de maatschappij dan kan hij de verkoop van de game in de staat Florida stopzetten.

In Bully kruipt de speler in de huid van Jimmy Hopkins, een niet al te goede leerling op een school waar corruptie heerst en ellende de norm is. Volgens Rockstar Games moet Jimmy niet alleen zien te overleven in de harde wereld van puberende schoolkinderen maar moet hij ook proberen om zich omhoog te worstelen naar de top van de sociale lader en de strijd aangaan met de liegende en bedriegende populaire kinderen die de school terroriseren.

De ESRB (Entertainment Software Ratings Board) heeft de game een ‘T’-waardering gegeven dat staat voor ‘tieners’. De Europese versie van de game zal van de BFC (British Bureau of Film Certification) een ‘15’-waardering krijgen waardoor het niet verkocht mag worden aan kinderen jonger die 15 jaar zijn of jonger.

Volgens de fanatieke advocaat Jack Thompson verheerlijkt de game geweld en is het een ‘Columbine-simulator’, verwijzend naar het drama op een Amerikaanse middelbare school waar twee jongens met geweren een groot aantal medeleerlingen doodschoten. Thompson, die de game nog niet gespeeld heeft, denkt dat de boodschap van de game is dat je mag pesten wanneer je zelf gepest wordt. Hij vindt dat deze boodschap de moderne jeugd op het slechte pad zal brengen dat leidt naar misdaad, tienerzwangerschappen en drugsmisbruik.


Meer informatie: www.destructoid.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: