abonneren

Rechter eist levenslange schorsing Jack Thompson

EĆ©n van de meest omstreden advocaten van Amerika, Jack Thompson, hangt een levenslange schorsing boven het hoofd. Jack Thompson staat bekend als de man die probeert gewelddadige en omstreden computerspellen aan banden te leggen of te verbieden, maar is nu zelf in zwaar weer beland.Jack Thompsonvecht al jaren tegen games die in zijn ogen niet door de beugel kunnen.
Vooral Rockstar heeft het flink te verduren gehad met games als Grand Theft Auto, Manhunt en Bully. Hierbij gaat hij echter steeds agressiever te werk, wat voor een bezorgde orde van advocaten genoeg reden is om voor een schorsing van tien jaar te vragen. Thompson werd al eerder geschorst om een psychologisch onderzoek te ondergaan.

De rechter die het verzoek van de raad van advocaten moest goedkeuren, Dava Tunis, had Thompson al eerder schuldig verklaard, maar dit vonnis werd vernietigd wegens een discussie over haar bevoegdheden. Inmiddels heeft Tunis inderdaad haar gelijk gekregen, waardoor de schorsing inderdaad mag worden doorgezet. In haar aanbeveling schrijft ze echter dat Thompson niet voor tien jaar, maar levenslang geschorst moet worden. Ook moet hij een schadevergoeding van 43.657,35 dollar aan de orde van advocaten betalen. Dat Tunis voor een levenslange schorsing pleit komt voornamelijk door het 'totale gebrek aan spijt of erkenning van het ongewenste gedrag' dat Thompson vertoont. Daarnaast weigert Thompson mee te werken aan rehabilitatie.

De aanbeveling van Tunis is nu weer naar de orde van advocaten gestuurd, zij beslissen uiteindelijk of Thompson inderdaad levenslang geschorst moet worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord