abonneren

Recessie voorbij voor Western Digital

Western Digital heeft zojuist de resulaten over het vierde financiƫle kwartaal van 2009 bekend gemaakt. Het bedrijf is uit de recessie gekropen en haalt Seagate in rap tempo in, als het om het aantal verkochte drives gaat.Western Digital is wereldwijd nummer twee als het gaat om de verkoop van harde schijven. De omzet in het afgelopen kwartaal lag slechts drie procent lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, namelijk $1,93 miljard dollar. Dat is veel hoger dan analisten verwacht hadden; zij gokten op een omzet tussen de $1,45 en $1,60 miljard.
De nettowinst is $196 miljoen, acht procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar aanzienlijk meer dan de $50 miljoen winst die het bedrijf in het vorige kwartaal wist binnen te slepen.

De vraag naar harde schijven is weer aangetrokken. Western Digital verkocht afgelopen kwartaal maar liefst 40 miljoen drives, tegen 35,2 miljoen in het kwartaal daarvoor. Seagate, de nummer één, verkocht het vorige kwartaal 40,63 miljoen drives.

Vooral 2,5-inch drives zijn een groeisegment voor Western Digital, die maar liefst 67,3 procent meer van deze drives verkocht dit kwartaal. In het 2,5-inch segment heeft WD meteen een koppositie met een marktaandeel van 30 procent. Seagate volgt met 21 procent.

Als gevolg van de aantrekkende markt heeft Western Digital 5000 werknemers aangenomen voor zijn fabrieken in Thailand. Volgend jaar wil het bedrijf zich op de enterprise SAS-markt begeven, waar Seagate nu nog dominant is. 

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: