abonneren

Recessie heeft gevolgen voor Microsoft Live Labs

Het lijkt gedaan met hippe Microsoft-applicaties als Seadragon, Photosynth, Deepfish en Volta. De ontwikkeling van deze technologische hoogstandjes kost Microsoft teveel geld. Live Labs, het brein achter deze applicaties, wordt flink afgeslankt.Microsoft Live Labs kan niet op de huidige wijze voortbestaan, claimt Microsoft. De experimentele werkgroep kost teveel geld. Een aantal personen zal elders binnen Microsoft te werk gesteld worden. De baas van Live Labs, Don Lindsay, is inmiddels opgestapt en werkt nu voor Blackberry-fabrikant Research In Motion.

Live Labs is drie jaar geleden opgericht door Microsoft om nieuwe technologiën en technieken te demonstreren. De twee beste voorbeelden hiervan zijn Seadragon, waarmee het mogelijk werd vloeiend tot op detail in te zoomen op foto's, en Photosynth, een 3D foto-applicatie die in realtime gebruikersfotos aan elkaar plakt om een 3D-model te genereren.

Er waren ook tegenslagen, zoals Deepfish, een mobiele webbrowser die afgelopen september afgeschoten werd. Volta zou een concurrent moeten worden voor Google's Web Tool Kit, maar na een preview verdween het project geruisloos van de webpagina's van Live Labs.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: