abonneren

RealDVD nu verboden in Amerika, Real krijgt boete

De strijd tussen RealNetworks en de Amerikaanse filmindustrie is tot een droevig einde gekomen. De rechtbank acht Real schuldig aan het inbreuk maken op de beveiling van dvd's en eist dat RealNetworks stopt met de verkoop van RealDVD.
Ook moet het bedrijf $4,5 miljoen boete betalen.

De rechtszaak tegen RealNetworks was aangespannen door de filmindustrie, die zijn belangen verenigd ziet in de DVD Copy Control Association. Deze partij begon in 2008 met een rechtszaak tegen het (toen net gelanceerde) RealDVD, een softwarepakket waarmee het mogelijk is een kopie van een dvd voor thuisgebruik te maken. Omdat RealDVD hiervoor de css-encryptie op dvd's omzeilt, meende de DVD Copy Control Association dat het programma inbreuk op de dvd-beveiliging maakte.

RealNetworks kreeg een tijdelijk verkoopverbod voor RealDVD opgelegd en de rechter oordeelde dat RealDVD in ieder geval inbreuk maakte op de Digital Millennium Copyright Act (DCMA), waardoor het verbod permanent werd. RealNetworks diende hierop een tegenaanklacht in: de filmindustrie zou een illegaal kartel zijn dat de markt wilde beperken door onbeschermde content te verbieden. Helaas ging de rechter niet in de aanklacht mee.

RealNetworks heeft de strijd nu opgegeven. RealDVD zal niet meer verkocht worden en het bedrijf moet een boete van $4,5 miljoen aan de filmstudio's betalen.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord