abonneren

RC1 van nieuwste versie OpenOffice.org beschikbaar

Het OpenOffice.org project heeft release kandidaat 1 van de versie 3.2.1 beschikbaar gesteld. Opvallend zijn de visuele veranderingen die een gevolg zijn van de komst Oracle als nieuwe hoofdsponsor van het project.Versie 3.2.1 van OpenOffice.org is een bugfix-release. Dat wil zeggen dat er geen nieuwe functies in komen, maar alleen verbeteringen.
De komende versie is toch speciaal omdat er veel visuele veranderingen in zitten. Waar vroeger Sun Microsystems en diens logo aanwezig waren, zijn nu de naam en het beeldmerk te zien van de nieuwe hoofdsponsor van het project: Oracle. Gelijk daarmee hebben het startcentrum en het logo een opfrisbeurt gekregen. Oracle heeft begin dit jaar Sun Microsystems overgenomen en daarmee een aantal open-source software-projecten onder zijn hoede gekregen.

Met het vrijgeven van de release kandidaat, zijn vrijwilligers van de lokale taalprojecten over de hele wereld begonnen met het testen op alle platformen waarop het beschikbaar is oa: Windows, MacOS en Linux.

De definitieve komst van OpenOffice.org 3.2.1 staat op dit moment gepland voor 21 mei. Mochten tijdens de huidige testronde grote problemen worden gevonden, dat wordt de release tenminste een week vertraagd.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie