abonneren

R&B producent ontwikkelt muzikale Second Life

Grammy-winnaar Rodney Jerkins en voormalig Vivendi Games-baas Nicholas Longano werken samen aan een virtuele wereld waar alles om muziek maken en beluisteren draait.De nieuwe virtuele wereld heet Music Mogul en "inwoners" kunnen er sociaal netwerken, online games spelen en naar "live" optredens kijken. Net als andere muziekdiensten als FameCast, myAWOL en WeMix biedt Music Mogul echte beloningen aan actieve gebruikers.
Een gebruiker kan door videoclips van zichzelf te uploaden naar de site auditie doen voor een platencontract bij de platenmaatschappij van Jerkins Darkchild Productions. Jerkins heeft albums geproduceerd van bekende R&B artiesten als Beyonce, Mary J. Blige and Britney Spears. Music Mogul wordt eigenaar van alle ge-uploade videoclips.

Music Mogul wil geld verdienen met online advertenties, betaalde abonnementen en de verkoop van muzieknummer, albums en merchandise. Toegang tot de virtuele wereld is gratis. Een gebruiker kan voor zijn avatar kleding, een huis en kaartjes kopen om virtuele concerten bij te wonen. Music Mogul biedt gebruikers de mogelijkheid om een maandabonnement te nemen zodat ze altijd toegang hebben tot alle betaalde evenementen en avatar-accessoires.

Music Mogul gaat aan bekende artiesten virtuele "cribs" aanbieden. Een artiest kan Music Mogul gebruiken voor virtuele albumlanceringen, feestjes en de verkoop van echte en virtuele merchandise.

Music Mogul zal op 24 november voor het eerst getoond worden aan de wereld. De officiële lancering zal in de loop van februari zijn.


Website: www.musicmogul.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: