abonneren

Razer voegt Intel RealSense-technologie toe aan externe camera

Intel gaat met Razer samenwerken om webcams te bouwen met RealSense-technologie. De camera's worden vooral op gamers gericht, maar kunnen ook voor 'gewone' software-toepassingen worden gebruikt.
RealSense is een relatief nieuwe technologie van Intel, waarbij een gedetailleerd beeld van de gebruiker kan worden gemaakt. Die applicatie kan worden ingezet voor een legio applicaties. Zo is het mogelijk om een veilige inlog te maken via gezichtsherkenning, maar ook om een driedimensionaal beeld te maken van de gebruiker. Bovendien herkent RealSense diepte.

Virtual reality

Dat laatste kan handig zijn wanneer de technologie wordt gebruikt voor VR-applicaties. Als je naast een bril ook een externe camera gebruikt wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een extra dimensie toe te voegen aan het gamen, waarbij je kijkrichting mee gaat met je echte bewegingen.

Intel RealSense

RealSense was al geimplementeerd in bepaalde laptop-webcams van Intel, maar dit is de eerste keer dat de technologie ook in hardware van een andere fabrikant wordt gebruikt. Razer maakt nu al randapparatuur zoals muizen en toetsenborden, en komt ook met een eigen VR-headset op de markt. Die was vorig jaar al te zien op de IFA-beurs, waar de headset werd getoond in combinatie met een Leap Motion-bewegingssensor.

Platformen

De RealSense-technologie werkt samen met onder andere de Unreal Engine en met Unity. Het is naast Windows ook te gebruiken met Linux en Mac OS. De camera komt begin 2016 uit, maar Razer heeft er nog geen prijs voor bekendgemaakt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: camera, intel, Webcam, realsense, intel realsense

Laatste reactie