abonneren

Ray Ozzie treedt terug als Microsofts software-chef

De opvolger van Bill Gates als ‘chief software architect', Ray Ozzie, zal deze functie neerleggen. Ozzie zal voorlopig nog wel voor Microsoft blijven werken. Ozzie is de derde topmanager bij Microsoft in vijf maanden die zijn post verlaat.
Eerder ging het hoofd van de afdeling entertainment en apparaten, Robbie Bach met pensioen en vertrok het hoofd van de business group Stephen Elop naar Nokia. Ozzie werkt sinds 2005 voor Microsoft en volgde Bill Gates op als chief software architect, toen deze in 2008 terugtrad uit de dagelijkse leiding.

Ozzie heeft zijn sporen verdiend als geestelijk vader van het succesvolle Lotus Notes e-mailsysteem dat nu in handen is van IBM. Bij Microsoft was hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de cloud-gerelateerde software en diensten waaronder Azure en Sharepoint.

Het is Ozzie nooit gelukt om in de voetsporen van Gates te treden en hetzelfde respect af te dwingen in de organisatie. Hij mist de combinatie van gevoel voor zowel techniek als business. Een eigenschap die Gates wel had en andere kopstukken als Jobs bij Apple en Eric Schmidt bij Google wel hebben. Volgens Microsoft CEO Ballmer zijn er geen plannen voor de vervanging van Ozzie.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie