abonneren

Rabobank lanceert nieuwe betaalmethode per sms

Als eerste in Nederland introduceert de Rabobank SMS Betalen. Deze nieuwe smsdienst is volgens de bank veilig en erg makkelijk. SMS Betalen doet u door het mobiele nummer van de begunstigde, het bedrag (maximaal 150 euro) en eventueel een korte boodschap te sms'en naar 6689. Vervolgens krijgt u een code om de transactie te bevestigen en de zaak is gepiept. De ontvanger krijgt automatisch het geld in zijn mobiele portemonnee die elke gebruiker via de SMS Betaal site kan beheren. Een transactie sms'en is gratis tot 1 januari 2009. Daarna is het 5 cent per transactie.
Om geld terug te storten naar uw bankrekening of uw saldo op te vragen betaalt u het normale sms-tarief.  

De dienst is er voor iedereen onafhankelijk van de bank of provider waar u bij aangesloten bent en zou de oplossing moeten zijn om eenvoudig restaurant- of taxikosten te delen. Nadeel is wel dat slechts een beperkt aantal mobieltjes de dienst ondersteunen en uiteraard moet u voldoende mobiele betaaltegoed hebben. Opwaarderen kan enkel via de SMS Betaal site en helaas niet via sms omwille van veiligheidsoverwegingen. Per week kunt u maximaal 150 euro mobiel betalen. U kunt mensen betalen, geld schenken aan goede doelen of een bioscoopkaartje afrekenen. In de toekomst wordt het mogelijk om in steeds meer winkels per sms te betalen.

SMS betalen is gebaseerd op het MiniTix systeem dat de Rabobank heeft ontwikkeld voor kleinere aankopen via internet, digitale tv en mobiele telefoon.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie