abonneren

Rabobank brengt app uit om te betalen met smartphone

De Rabobank heeft een app gelanceerd waarmee je kunt betalen met je smartphone. De app werkt via NFC, maar voorlopig alleen op de Samsung Galaxy S4- en de Galaxy Note 3-smartphones.
De app heet Rabo Wallet. Die kan worden gekoppeld aan een rekening. Vervolgens kan de klant zijn telefoon tegen een betaalautomaat houden en betalen.

iPhone

Voorlopig werkt de app alleen met 2 toestellen, de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3. De bank wil de app in de toekomst op meer toestellen beschikbaar maken, maar wanneer dat gebeurt is nog niet bekend. Rabo Wallet werkt sowieso niet op de iPhone - daarvoor kunnen banken alleen Apple eigen betalingssysteem Apple Pay gebruiken. De Rabobank zei eerder daar wel interesse in te hebben.

Snel betalen

Met de app kan bij ruim 60,000 plaatsen in Nederland worden afgerekend, verzekert de bank. Dat zijn vooral plekken waar snel betalen handig is, zoals de AH To Go op treinstation. Daar kun je ook al contactloos betalen met je pinpas, mits die dat ondersteunt. Je kunt via de Rabo Wallet maximaal 25 euro betalen. Voor hogere bedragen kan een speciale pincode worden ingesteld.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: rabo wallet, Rabobank