Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

'QuickTime voor Windows erg onveilig'

Apples multimediaprogramma QuickTime voor Windows is erg onveilig. Dat zeggen beveiligingsonderzoekers van Trend Micro. Apple zou het programma al een tijdje niet meer hebben bijgewerkt, waardoor er enkele grote gaten in de software zitten. Zowel Trend Micro als de Amerikaanse overheid raden gebruikers aan het programma te verwijderen.

Dat schrijft Trend Micro in een blogpost. Het bedrijf zegt dat Apple al weken niet meer werkt aan updates voor de software, waardoor er inmiddels meerdere gaten te vinden zijn in QuickTime. Door die kwetsbaarheden is het mogelijk om kwaadaardige code uit te voeren op het systeem.
 

Waakhond

Het is overigens niet alleen Trend Micro die waarschuwt voor het gebruik van QuickTime. Ook de Amerikaanse waakhond voor veilige software, US-CERT, stelt dat gebruikers QuickTime het beste kunnen verwijderen.
 

Verouderde software

QuickTime is Apples standaard multimediaprogramma, dat vooral vroeger automatisch werd meegeïnstalleerd met andere tools zoals iTunes. Inmiddels is de software behoorlijk achterhaald en wordt het programma amper meer gebruikt, omdat alternatieve technologieën zoals html5 beter geschikt zijn.
 

Risico

QuickTime staat echter nog wel bij veel gebruikers geïnstalleerd, vaak zonder dat zij het weten. Dat zorgt dat gebruikers risico lopen, omdat de bekende gaten makkelijk kunnen worden misbruikt.

Apple heeft een pagina online gezet waarin het linkt naar een Microsoft-blog voor het verwijderen van software. Wie QuickTime wil verwijderen doet dat via 'Start' -> 'Configuratiescherm' -> 'Programma's' -> 'Programma's en instellingen'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Windows, Quicktime

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie