abonneren

Qualcomms nieuwe Snapdragon 820 is bedoeld voor virtual reality-telefoons

Qualcomm komt met een nieuwe CPU voor smartphones, de Snapdragon 820. Die chip is volgens het bedrijf 40% sneller dan zijn voorganger, en is vooral bedoeld voor virtual reality-toepassingen.

De CPU werkt met de Adreno 530-GPU-kern. Uiteindelijk is de chip bedoeld om in telefoons te komen zich richten op virtual reality. Die toestellen werken samen met goedkope VR-brillen zoals de Google Cardboard.
 

Slimme auto's

Uiteindelijk wil Qualcomm de Snapdragon 820 ook inzetten in auto's. Daar wordt nu nog vaak de anderhalf jaar oude Snapdragon 602A gebruikt, maar de 820 moet straks met een upgrade ook snel genoeg zijn om in slimme auto's te passen.
 

Virtual reality

Het lijkt erop dat er in de toekomst snel 4K-telefoons aan zitten te komen, wat met name een gevolg is van virtual reality. Een 4K-resolutie is voor normaal gebruik niet erg nuttig in een smartphone, maar voor het weergeven van VR-beelden is zo'n resolutie wel nodig. Voor 4K is echter ook een sterke processor nodig, want veel smartphones worden nu nog te heet en te traag wanneer zij langdurig games of video's afspelen in virtuele weergave.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cardboard, snapdragon 820, Qualcomm, Virtual reality, snapdragon