abonneren

Qualcomm: ook Chrome OS netbook

Qualcomm heeft op de CES aangekondigd dat ze ook ondersteuning zal bieden aan het komende Chrome OS van Google als dat er is.Volgens de Speech van Qallcomm topman Jacobs op de CES afgelopen vrijdag, is het onvermijdelijk dat alle draadloze consumentenapparaten in welk vorm dan ook zullen worden uitgerust met een "systeem op een chip" die zijn gebaseerd op het ontwerp van dit soort chi
ps voor mobiele telefoons. Dus, of het nu voor dat doel word gebruikt of niet, is het een mobiele telefoon. Qualcomm zal zijn best doen om deze onvermijdelijke ontwikkeling te steunen.

Met behulp van de overeenkomst met chipfabrikant Globalfoundries zal Qualcomm in staat zijn om nog dit jaar Snapdragon chips te maken die op een klokfrequentie van 1,5 GHz meer draaien.

Op dit moment is het Qualcomm Snapdragon-platform al een succes in de Android-telefoons. In hoog tempo zullen we nu ook de op Snapdragon gebaseerde netbooks zien verschijnen, die Android of andere Linuxvarianten als besturingsysteem gebruiken. Vele voorbeelden daarvan zijn er op de CES al getoond zoals de Slate-computer van HP, de aangekondigde netbooks en Skylight smarbook van Lenovo. Ook in diverse e-books is het Qualcom hardware platform te vinden. Zodra dat beschikbaar komt zal Qualcomm nu ook officieel Googles Chrome OS ondersteunen. Ook verwacht Qualcomm dat er nog dit jaar e-readers zullen verschijnen die e-ink-schermen in kleur zullen bevatten. Het ziet er naar uit dat Intel's Atom platform nu toch serieuze competitie kan verwachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: