abonneren

Qualcomm krijgt Duits verbod op de naam Smartbook

Qualcomm heeft in Duitsland een gerechtelijk verbod gekregen op het gebruik van de producnaam Smartbook.Het Duitse bedrijf Smartbook AG heeft bij de rechtbank van Keulen succesvol het gebruik van de naam Smartbook aangevochten, op straffe van een boete van 250.000 euro of aanhouding als dit verbod wordt genegeerd.

"De internetsites van het Duitse Filiaal van Qualcomm die linken naar de Amerkaanse website van Qualcomm, zijn al geblokkeerd voor gebruikers met een Duits ip-adres" aldus Dirk Pick, de CEO van Smartbook AG. "Wij zijn geconfronteerd met een bijna absurde maar gelijkertijd ernstig misbruik van onze merknaam. Qualcomm dwingt ons daarmee tot het treffen van defensieve maatregelen".

Smartbook is een Duitse aanbieder van notebooks een aanverwante producten.

Amerikaans chipfabrikant Qualcomm is een campagne begonnen voor het promoten van zijn processor-platform getooid met de fraaie naam Snapdragon, voor het gebruik in kleine notebookjes die worden aangeduid met de term Smartbook. Dit conflict doet erg veel denken aan dat van Psion die claimde dat de term Netbook niet gebruikt mag worden als soortnaam voor de kleine goedkope notebooks. Een kwestie die ze overigens uiteindelijk verloren hebben.

Bron: Digitimes.com

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: