abonneren

Qualcomm komt met dual-core Snapdragon

Qualcomm, het bedrijf achter de succesvolle processorplatformen voor mobiele apparaten als smartphones en tablets, gaat nu ook dual-core varianten produceren.
Deze zijn bedoeld voor high-end smartphones en netbook-achtige apparaten die ook wel smartbooks genoemd worden.

Op de grootste computerbeurs in Azie, de Computex in Taiwan, toont Qualcomm een aantal succesvolle producten waarin de Snapdragon chipset een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld de Acer Liquid en neoTouch smartphones, Dell Streak Android tablet, HP's Compaq Airlife 100 smartbook, HTC Droid Incredible en Nexus One smartphone, Lenovo's LePhone smartphone en Huawei's S7 tablet.

De smartbook categorie van apparaten hebben een scherm van 7 tot 15 inch en combineren smartphonefunctionaliteit met een groter display. De grote kracht van het Snapdragon platform is de uitstekende prestatie in combinatie met een laag energiegebruik. Ging de eerste generatie tot 1 GHz kloksnelheid de tweede generatie (met een verbeterde core) heeft een kloksnelheid die gaat tot 1,2 GHz. Binnenkort volgt de derde generatie dual-core varianten die draaien op 1,2 of zelfs 1,5 GHz.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie