abonneren

Quadcore-processoren: Intel 2 - AMD 0

Intel debuteert deze week zijn snelste Core 2 Extreme Quad-Core tot nu toe. Hiermee neemt Intel een nog grotere voorsprong op concurrent AMD die nog geen enkele Quadcore-processor heeft uitgebracht. Volgens de chipfabrikant is de QX6800 ideaal voor de volgende generatie pc-games.
De volgende generatie pc-games zal veel beter de mogelijkheden van multicore- en multithread-processoren kunnen toepassen dan de huidige generatie games. Enkelen van de eerste games die volledig gebruik gaan maken van de kracht van multicore-procesoren zijn Cryteks Crysis, Gas Powered Games' Supreme Commander, Flagships Hellgate London en Microsofts Flight Simulator X SP1.

Doordat Intels QX6800-processor 65 procent sneller is in het coderen van video dan een vergelijkbare dualcore-processor zijn verschillende softwarebedrijven, zoals Adobe, Cakewalk, DivX en Sony Creative, bezig met het ontwikkelen van software die de volledige mogelijkheden van multicore-processoren zullen benutten.

De QX6800 is niet het eerste quadcore Extreme-model van Intel. Het eerste model is vorig jaar november uitgebracht en had een kloksnelheid van 2,66GHz. De 2,93GHz QX6800 wordt geproduceerd door middel van het 65nm-productieprocess en gaat rond de $1.200 kosten.

AMD's eerste quadcore-processor, de Opteron ‘Barcelona', zal pas halverwege dit jaar op de markt verschijnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie