abonneren

QNAP introduceert nas met dualcore-processor

QNAP heeft met de introductie van de TS-809 Pro Turbo Nas een leuke primeur: als eerste fabrikant maakt QNAP gebruik van een Core 2 Duo-processor voor zijn nas-systeem. In de nas-behuizing kunnen maar liefst acht sata300-schijven geplaatst en aangestuurd worden.DeTS-809 is een beest van een nas: de totale opslagcapaciteit bedraagt niet minder dan 16 TB (acht 2TB-schijven) en vrijwel alle bekende raid-configuraties worden ondersteund. Verder staan iSCSI, thin provisioning en 256-bit AES-encryptie op de specificatielijst.

QNAP heeft de nas voorzien van de een Core 2 Duo op 2,4 GHz. Dit is niet de meest zuinige processor voor een nas, maar dankzij 2 GB geheugen is het mogelijk extreem intensieve taken te draaien op het embedded Linux-besturingssysteem. Met acht 640GB-schijven claimt QNAP een energieconsumptie van 81 watt.

De TS-809 is voorzien van twee gigabit-ethernetpoorten, vijf usb2.0-poorten voor externe opslag en een groot aantal softwarediensten, zoals een web- en ftp-server, maar ook een mail- en bittorrentserver.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: