abonneren

Qimonda sluit Amerikaanse fabrieken

Qimonda, fabrikant van dram-modules, moet noodgedwongen zijn fabriek in Amerika sluiten. Wrang is dat het bedrijf zijn personeel daarbij geen ontslagvergoeding kan aanbieden. Omdat de Europese Comissie besloten heeft het bedrijf niet te helpen is ook de toekomst van de Europese tak onzeker.Op dit moment wordt de productie inRichmond, in de Amerikaanse staat Virginia, teruggedraaid. De huidige wafers worden nog getest, maar Qimonda verwacht niet dat er daadwerkelijk nog geheugenchips zullen worden geproduceerd.
Het sluiten van de faciliteit zal in rap tempo plaatsvinden; Qimonda verwacht vandaag en morgen 500 man naar huis te kunnen sturen, de overige 500 man zal binnen een maand naar huis gestuurd worden. Er blijkt dan een minimale bezetting van 50 tot 60 man over. Het bedrijf heeft geen geld meer om de ontslagen werknemers een financiële compensatie te bieden.

In Europa heeft Qimonda de Europese Commissie om financiële steun gevraagd, maar dit verzoek is afgewezen. De EC hamert op de werking van de vrije markteconomie en benadrukt dat zelfs moederbedrijf Infineon geen interesse heeft om Qimonda te helpen. Publieke subsidie zou dus een compleet verkeerd signaal afgeven. De toekomst van de Europese fabrieken van Qimonda, gevestigd in Duitsland en Portugal, is hiermee ook onzeker.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord