abonneren

Qik maakt van mobieltjes live videocamera's

Qik heeft een eerste softwareversie uitgebracht voor bepaalde Nokia- en Sony Ericsson-mobieltjes. Met de Qik-software is het mogelijk de ingebouwde camera te gebruiken om live video uit te zenden op het internet. Bezitters van een gehackte iPhone kennen Qik al langer.Omdat Apple vooralsnog Qik niet goedkeurt is Qik sinds enige tijd via Cydia te downloaden. De dienst gebruiktde interne camera om beelden door te sturen naar de Qik-servers. De beelden kunnen dan door iedereen op het web bekeken worden.

Inmiddels heeft Qik zijn eerste softwareversie voor Java (J2ME)-mobieltjes gereed. Hiermee kunnen ook Nokia- en Sony Ericsson-mobieltjes live video streamen naar het internet. Leuk is dat mensen die de webstream bekijken op hun beurt weer kunnen kletsen met degene die de stream uitzendt. l

De alpha-versie van Qik is beschikbaar voor Nokia's 5300, 6300, 6500, 6555, 8800 en de Sony Ericsson G502, K660i, K850i, K858c, W890i, W908c, W910i en Z750i. Een beta met ondersteuning voor meer mobieltjes zal niet lang op zich laten wachten. Nokia zal Qik automatisch installeren op de nieuwe 5800 Xpressmusic.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: