abonneren

Qfly.nl

Waar kan ik voor €... naar toe vliegen? De website Qfly is een soort zoekmachine waarmee verschillende bestemmingen van low-cost vliegmaatschappijen, op prijs met elkaar vergeleken kunnen worden. Als al weet waar u heen wilt is het zoeken naar een passende vlucht niet zo moeilijk. Maar wat als uw plannen nog fexibel zijn? Bij de website Qfly.nl hoeft u geen bestemming in te vullen.
U geeft aan hoeveel u maximaal wilt uitgeven en wanneer u ongeveer wilt reizen. De website presenteert u alle gevonden vliegprijzen direct op een interactief Google Maps kaartje.

De prijzen van vliegtickets zijn erg ondoorzichtig. Door de komst van low-cost maatschappijen als EasyJet en Ryanair is dat alleen maar erger geworden. Deze low-cost maatschappijen verkopen het liefst zelf hun tickets waardoor die tickets vaak alleen op de eigen websites van de maatschappijen te vinden en te boeken zijn. Bovendien verwarren veel maatschappijen en reissites het publiek door aan het eind van het boekingsproces - verplichte - betalingstoeslagen te rekenen. Qfly.nl indexeert alle ruim 15,5 miljoen low-cost ticketprijzen inclusief deze verborgen kosten, zodat nog maar één website doorzocht hoeft te worden. Om te boeken, kan direct vanuit de zoekresultaten worden doorgeklikt naar de website van de maatschappij.

Qfly.nl is naar eigen zeggen onafhankelijk. Qfly.nl verzamelt de prijzen direct van de websites van de maatschappijen, en is dus niet afhankelijk van de traditionele boekingssystemen. Omdat Qfly.nl zelf geen tickets verkoopt - het is alleen een zoekmachine - kan de website gewoon eerlijk alle prijzen van de low-cost maatschappijen met elkaar vergelijken.

Naast zoeken op prijs, kan met Qfly.nl ook op de traditionele manier - met een specifieke bestemming - gezocht worden. Met als handigheid dat meteen alle tickets vanaf luchthavens in de buurt vergeleken kunnen worden.

Qfly.nl is een zoekmachine voor low-cost vliegtickets. Alle circa 15,5 miljoen low-cost tickets naar alle bestemmingen worden tegelijk doorzocht op maximumprijs en vergeleken op een interactief Google Maps kaartje. Er kan ook op de traditionele manier gezocht worden, bijvoorbeeld met een specifieke datum of bestemming.

Low-cost maatschappijen vliegen vrijwel alleen naar bestemmingen in Europa en het Noorden van Afrika, daarom kunnen alleen tickets naar bestemmingen in deze regio's vergeleken worden. Qfly.nl richt zich in eerste instantie op mensen in Nederland en België. De site indexeert low-cost vluchten van en naar Nederland, België en de Duitse en Franse grensstreken rondom Nederland en België.

www.qfly.nl

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie