abonneren

Publieke omroep start met HD-TV vanaf 4 juli

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft laten weten dat het vanaf 4 juli officieel van start gaat met het aanbieden van haar kanalen in HD-kwaliteit. Abonnees van Ziggo kunnen vanaf dan de publieke kanalen ontvangen via een speciale digitale HD tuner.De NPO laat weten dat de omroepen er inmiddels technisch helemaal klaar voor zijnom Nederland 1, 2 en 3 in HD-kwaliteit aan te bieden aan het publiek. Eerder werd in 2008 al proefgedraaid met HD-beelden tijdens het EK-voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France.

Vanaf 4 juli begint de NOS met de aftrap door de Tour de France van dit jaar in HD-kwaliteit uit te zenden. Daarna volgen er meer programma's en uiteindelijk is het de bedoeling dat alle programma's op de publieke netten in deze hoge video-kwaliteit worden aangeboden.

Abonnees van Ziggo zullen de eersten zijn die hiervan gebruik kunnen maken. Zij betalen voor het ontvangen van deze kanalen geen extra kosten, maar hebben wel een speciale HD-ontvanger en televisie nodig om de uitzendingen in deze kwaliteit te kunnen bekijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: