abonneren

Publicis gaat samenwerken met Google

Publicis, één van de grootste advertentiebedrijven ter wereld, gaat advertenties verkopen voor Google's zoekdienst.Google gaat zijn technische kennis over online adverteren delen met Publicis. Op zijn beurt zal Publicis zijn analytische kennis en mediaplanning-expertise delen met Google. Deze zomer zullen beide bedrijven meer informatie geven over de samenwerking.

Er is een pittig gevecht gaande op het internet om zoveel mogelijk geld uit online advertenties binnen te halen. Vorige jaar gingen een aantal grote bedrijven, zoals Google, Yahoo en Microsoft, op overnamepad om de meest succesvolle online-advertentiebedrijven in handen te krijgen.

Print-advertentiebedrijven en online-advertentiebedrijven zag elkaar lange tijd als rivalen. Nu het slecht gaat op de printmarkt zijn print-advertentiebedrijven wanhopig op zoek naar extra inkomsten. Toen Publicis zijn plannen bekendmaakte om te gaan samenwerken met Google zag concurrent WPP dat als een teken van zwakte. Het was dan ook opmerkelijk toen eerder dit jaar WPP bekendmaakte dat het ging samenwerken met Yahoo.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie