abonneren

Psystar sluit deal met Apple

Een onverwachte wending in de strijd tussen Apple en Psystar: laatstgenoemde wil een gedeeltelijke schikking treffen, waarmee er een einde komt aan het juridische steekspel dat al 17 maanden voortduurt. Er zijn nog maar weinig details bekend.Als wat er nu bekend is klopt, dan zou Psystar Apple aan schadebedrag uitkeren; de hoogte van dit bedrag is niet bekend. Apple zal dan alle aanklachten laten vallen, waardoor een rechtszaak afgewend wordt. Apart is dat het Psystar in de deal niet verboden wordt computers te verkopen voor OS X, zolang het dit besturingssysteem maar niet voorinstalleert.
Apple heeft er blijkbaar aanzienlijk minder moeite mee als de consument dit zelf doet.

Psystar vecht er ook voor de Rebel EFI-bootloader, nodig om OS X op x86-systemen te installeren, buiten de deal te houden. Dat betekent dat het Rebel EFI mag meeleveren met de Open-computers. Psystar blijft benadrukken dat Rebel EFI op geen enkele manier inbreuk maakt op Apple's auteursrechten.

The Apple Blog

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord