abonneren

PSP en PS3 krijgen TV-mogelijkheden

Sony Europe heeft op de Leipzig Games Convention nieuwe diensten onthuld voor de PlayStation 3 en de PlayStation Portable. Eén van de diensten is PlayTV, een tv-tuner/personal video recorder voor de PlayStation 3. Hiermee wordt de PlayStation 3 'het hart van de woonkamer'.De PlayTV geeft de PlayStation 3 twee high-definition tv-tuners, opnamemogelijkheden en een electronische programmagids. PlayTV zal naadloos samenwerken met de PSP, zodat gebruikers live- en opgenomen programma's kunnen overzetten op de PSP via WiFi.
Er zit wel een flinke adder onder het gras: Sony gaat gebruik maken van dvb-t-tuners, waardoor PlayTV in Nederland wel érg beperkt bruikbaar is (in Nederland zijn alleen Nederland 1, 2, 3 en de regionale omroepen via free-to-air dvb-t te kijken). Daarom gaat Sony de PlayTV maar in een beperkt aantal landen aanbieden, waaronder Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Engeland.

Voor de PlayStation Portable komen er nog drie nieuwe "Go!"-diensten aan. Go! Entertainment is een dienst die Sony samen met British Sky Broadcasting heeft opgezet en biedt videodownloads via wifi. Eventueel zijn bestanden ook via de pc over te zetten. Ook zijn er abonnementen mogelijk op Sky-content in de categorieën Sport, Entertainment en Animatie.

Met Go! Messenger is het dan eindelijk mogelijk om instant messages en voip te gebruiken op de PSP. De Go! Messenger komt in een komende firmwareupdate. Naast het onscreen toetsenbord kan er ook gebruik gemaakt worden van een headset met microfoon of de PSP Camera.

Als laatste krijgt de PSP een dienst genaamd Go! Explore. Dit is een navigatiesysteem voor de PSP, ontworpen door TeleAtlas en NavNGo. Go! Explore is bedoeld voor zowel wandelaars als automobilisten en voorziet in 3d-kaarten voor vrijwel heel Europa en stemnavigatie. Nieuwe kaarten kunnen worden aangeschaft via het PlayStation Network en de dienst zal in de toekomst ook gebruik kunnen maken van WiFi. Hoe duur het pakket wordt is niet bekend, maar er wordt een speciale Sony GPS-ontvanger meegeleverd.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: