abonneren

PSP en Nintendo DS verboden in Japanse vliegtuigen

Draagbare spelcomputers die uitgerust zijn met wifi zijn voortaan niet meer toegestaan in Japanse vliegtuigen.
Dit opmerkelijke verbod is sinds korte tijd van kracht en zou het risico op storingen aan de boordapparatuur moeten verminderen.

Volgens de Hollywood Reporter is het strafbaar om apparatuur aan boord te gebruiken die gebruik maakt van draadloze communicatietechnologiën. Onder deze noemer vallen handheld consoles als de PlayStation Portable en de Nintendo DS, maar ook computeraccessoires als draadloze computermuizen. Volgens de Japanse Minister van Land, Infrastructuur en Transport kunnen deze apparaten een storend effect hebben op de boordapparatuur van het vliegtuig.

Het is nogal vreemd dat Japan besloten heeft de apparaten in zijn geheel te verbieden, omdat het bij de PSP mogelijk is het wifi-gedeelte van de console uit te schakelen. Consoles die geen wifi-mogelijkheden hebben, zoals de Game Boy Advance, blijven gewoon toegestaan. Er wordt overigens met geen woord gerept over het gebruik van laptops in vliegtuigen; vrijwel alle moderne laptops zijn met wifi uitgerust.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord