abonneren

PSN eindelijk weer online

Het heeft een behoorlijke tijd geduurd, eigenlijk te lang, maar vanaf vandaag (15 mei 2011) gaat Sony het PSN netwerk weer langzaam online brengen. Dit gebeurt gefaseerd waarbij bijna alle games voor de PS3 en PSP weer online te spelen zullen moeten zijn. Ook pc-games van Sony Online Entertainment zullen weer speelbaar worden. Spelers zullen wel verplicht hun wachtwoord moeten veranderen.

Alleen nog updaten
Op dit moment van schrijven is er wel al een grote update beschikbaar voor de PS3, maar is het nog niet mogelijk om online te gamen. Games kunnen wel online geüpdatet worden. We verwachten dat dit in de loop van de dag zal veranderen, maar gezien hoe alles gelopen is, durven we dat niet met 100 procent zekerheid te claimen.

Compensatie
Als dank voor het opgebrachte geduld van de vele gedupeerde gamers heeft Sony het 'Welcome Back' programma in het leven geroepen. In deze compensatie krijgt elke PS3 bezitter gratis 45 dagen een Playstation Plus abonnement (30 plus elke dag dat PSN er uit heeft gelegen) en kunnen gratis 2 games gedownload worden uit de PSN Store.

PC gamers kunnen rekenen op extra speeltijd voor hun mmo's en extra in-game beloningen. Meer informatie daarover is te vinden op:  http://www.soe.com/securityupdate/welcomeback/

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: