abonneren

Psion maakt comeback... met een Windows-apparaat

Sinds Psion stopte met de fabricage van palmtops met een toetsenbordje, bleven de gebruikers vergeefs wachten op een alternatief. Er kwamen wel pda's met duimtoetsenbordjes, maar voor de - veelal wat oudere - gebruikers bieden deze niet hetzelfde comfort als de geliefde Psion Revo of Psion NetBook.
Nu introduceert Psion, in samenwerking met het Canadese Teklogix, de NetBook ProEr is echter ook iets veranderd: in plaats van EPOC heeft dit nieuwe apparaat als besturingssysteem Windows CE .NET 4.2. Uitbreidingsmogelijkheden zijn er voldoende: er passen sd-, compact flash- en pc-cards in het apparaat. Via deze uitbreidingssloten kan ook wifi-, bluetooth- en gsm-functionaliteit aan de NetBook Pro worden toegevoegd. Verder vallen twee opmerkelijke eigenschappen op: ten eerste kunnen applicaties die voor Windows Mobile 2003 for Pocket PC zijn ontwikkeld ook op de NetBook Pro worden geïnstalleerd. Tweede opmerkelijke punt is dat Internet Explorer 6, WordPad en Windows Media Player wel standaard bij de NetBook Pro worden meegeleverd, maar niet Pocket Word en Pocket Excel. Voor een prijs rond $ 1500 koopt u de NetBook Pro. Omdat Psion zich niet meer rechtstreeks op de consumentenmarkt richt, zult u even moeten zoeken waar u deze minilaptop kunt bestellen. Meer info: Psionteklogix

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord