Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Psion liegt over 'netbook'-claim?

Vorige week liet Psion weten de term 'netbook' met hand en tand te willen verdedigen. Het bedrijf wil Intel voor de rechter slepen wegens inbreuk op zijn trademark. Psion zou namelijk nog steeds de NetBook Pro verkopen. Maar is dit wel zo?Psion claimt dat het recht heeft op de term 'netbook', omdat het de NetBook Pro nog steeds aan gespecialiseerde markten verkoopt. Klanten zouden in verwarring kunnen raken van andere producten die ten onrechte als 'netbook' aangeduid zouden worden en daarom wil Psion dat iedereen ophoudt deze aanduiding te gebruiken.
Intel, Dell en een groot aantal tijdschriften, bloggers en retailers zijn dit niet van plan.

De laatste meldingen van de NetBook Pro stammen uit 2003, zes jaar geleden. Volgens Psion wordt dit product echter nog steeds verkocht en is de productlijn nooit opgeheven. Daarom zou het bedrijf nog steeds aanspraak op zijn trademark kunnen maken. Een logische redenering, ware het niet dat op de eigen website de NetBook Pro in de 'discontinued products'-rubriek staat en dat er sinds korte tijd naar een vervalste specificatiesheet gelinkt wordt.

Het lijkt er dus op dat Psion probeert via valse claims zijn gelijk te halen. Het gaat dan helemaal niet om 'verwarring bij de klant', maar Psion probeert een geldelijk slaatje te slaan uit de populariteit van de 'netbook'-aanduiding. Of de rechtbank hierin zal trappen? We zullen zien.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie