PS3-games bereiken nu al 25GB-limiet Blu-Ray

Phil Harrison, de grote baas van Sony, heeft in een interview met EuroGamer de keuze voor Blu-Rayschijven voor de PS3 verdedigd. Volgens Harrison zijn de meeste games die gelijk met de lancering van de PS3 uitkomen bijna 25GB groot -- de limiet van single-layer Blu-Rayschijven. Hij verwacht dat de meeste titels die volgend jaar uitkomen rond de 50GB groot zijn. Harrison benadrukte dat de grootte van PS3-games de voornaamste reden is dat Sony voor de Blu-Raytechnologie heeft gekozen en niet omdat Blu-Ray beter geschikt zou zijn voor films.
Volgens Harrison kan hd-dvd niet de capaciteit en de data-consumptie aan die Cell en RSX nodig hebben voor het afspelen van games.

Harrison hoopt dat gamesontwikkelaars de 25GB schijfruimte niet alleen gebruiken voor mooie pre-rendered cutscenes in 1080p maar ook voor hoge-resolutie textures, hoge-polygoon modellen, 7.1-surround-sound, meer stemmen voor de hoofdpersonen en gevarieerde in-game animates.

Sony kreeg de nodige kritiek over zijn keuze voor Blu-Ray omdat het ervoor zorgde dat de prijs van de console flink omhoog ging en - door de beperkte voorraad laser-diodes  - de lancering van de console werd uitgesteld tot begin volgend jaar.


Bron: www.eurogamer.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: