abonneren

PS3-games bereiken nu al 25GB-limiet Blu-Ray

Phil Harrison, de grote baas van Sony, heeft in een interview met EuroGamer de keuze voor Blu-Rayschijven voor de PS3 verdedigd. Volgens Harrison zijn de meeste games die gelijk met de lancering van de PS3 uitkomen bijna 25GB groot -- de limiet van single-layer Blu-Rayschijven. Hij verwacht dat de meeste titels die volgend jaar uitkomen rond de 50GB groot zijn. Harrison benadrukte dat de grootte van PS3-games de voornaamste reden is dat Sony voor de Blu-Raytechnologie heeft gekozen en niet omdat Blu-Ray beter geschikt zou zijn voor films.
Volgens Harrison kan hd-dvd niet de capaciteit en de data-consumptie aan die Cell en RSX nodig hebben voor het afspelen van games.

Harrison hoopt dat gamesontwikkelaars de 25GB schijfruimte niet alleen gebruiken voor mooie pre-rendered cutscenes in 1080p maar ook voor hoge-resolutie textures, hoge-polygoon modellen, 7.1-surround-sound, meer stemmen voor de hoofdpersonen en gevarieerde in-game animates.

Sony kreeg de nodige kritiek over zijn keuze voor Blu-Ray omdat het ervoor zorgde dat de prijs van de console flink omhoog ging en - door de beperkte voorraad laser-diodes  - de lancering van de console werd uitgesteld tot begin volgend jaar.


Bron: www.eurogamer.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord