abonneren

Providers komen met spamfilters voor de telefoon

Bijna gelijktijdig kondigen providers XS4ALL en Solcon aan met een spamfilter voor de telefoon te komen. Hiermee kunnen ongewenste belletjes geblokkeerd worden. Zowel bij Solcon als bij XS4all is het filter gratis. In het geval van Solcon wordt het aangeboden aan adsl-abonnees die ook telefonie van Solcon afnemen, bij XS4all gaat het om de Bellen-abonnees.

Tussen beide filters lijkt wel iets verschil te zitten. Bij Solcon kunnen abonnees online zelf bepalen door wie hij wel of niet gebeld wil worden. Anonieme bellers kunnen standaard, of tijdens bepaalde tijdsvakken worden geblokkeerd. In praktijk is men dus de baas over de inkomende telefoongesprekken.


Bij XS4ALL kunnen naast binnenkomende ook uitgaande telefoongesprekken worden geblokkeerd, per nummer of nummerreeks. Dat gebeurt via een speciale website of direct vanaf het telefoontoestel door *351*# in te toetsen. Bijzonder is dat gebruikers het nummer dat ze willen blokkeren niet hoeven te kennen. Ook afgeschermde nummers, zoals telefonische enquêteurs gebruiken, kunnen worden geblokkeerd door de code in te toetsen direct na het gesprek.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: