abonneren

Prototypen Android 3.0 tablets verwacht in december

Google heeft aan hun partners die tablets ontwikkelen bekend gemaakt dat Android 3.0 binnenkort klaar is voor ontwikkelaars. De eerste prototype-tablets met Android 3.0 zouden dan eind november klaar kunnen zijn. Voor wie met smart zit te wachten op een opensource alternatief voor de iPad is dit goed nieuws.
Website Digitimes verwacht dat Acer, Asus en MSI hun tablets in januari zullen uitbrengen op de CES in 2011. Samsung zal met een Galaxy Tab met Android 3.0 komen en verwacht wordt dat ook HTC en Motorola slatecomputers zullen tonen op de komende CES.

Lenovo heeft ondertussen aangekondigd hun introductie van een Androidtablet uit te stellen tot de zomer van 2011. Deze zou dan Android 3.5 (Honeycomb) moeten gebruiken. Wel verwacht Lenovo op de CES een prototype met Android 3.0 te laten zien.

Android 3.0 (Gingerbread) is de eerste versie van Android die geschikt is voor tablets, onder andere doordat het grotere schermformaten ondersteund.

Volgens deskundigen kost Windows 7 voor een tablet tussen de 50 en 60 dollar. Android kost niet meer dan $10 (met officiële licenties). Dit prijsverschil, samen met het verschil in prijs tussen processoren van Intel of ARM, zorgt ervoor dat Android een goede kans maakt om de prijs/prestatiestrijd te winnen.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie