Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Prototype notebookaccu geeft maand lang energie

Het bedrijf Samsung heeft een prototype getoond van een nieuwe brandstofcel accu. Volgens het bedrijf is deze accu in staat om een notebook een maand lang van stroom te kunnen voorzien.Zowel Toshiba and Samsung zijn a een tijdje bezig met het verder ontwikkelen van de brandstofcel-techniek voor gebruik in notebook-accus's. Op de CeBit in Duitsland waren begin dit jaar al een paar prototypes te zien van notebooks met een brandstofcel accu.

Sindsdien heeft Samsung niet stil gezeten. Onlangs toonde het een nieuwe kleinere variant van zijn DMFC (Direct Methanol Fuel Cell) accu, die ongeveer even groot is als een gemiddeld notebook docking station. Volgens Samsung geeft de brandstofcel accu genoeg energie om een notebook een maand lang van stroom te voorzien.

Ondanks de snelle vooruitgang is de techniek helaas nog lang niet rijp om in productie te worden genomen. Waarschijnlijk zal het nog zo'n 2 tot 3 jaar duren voordat er een brandstofcel accu op de markt gebracht wordt tegen prijzen die voor de gemiddelde consument te betalen zijn.

bron: http://aving.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie