abonneren

Productiekosten van Blu-ray-speler gehalveerd in 2010

Wie de aankoop van een Blu-ray-speler nog even wil uitstellen kan rekenen op flink lagere prijzen: volgend jaar zijn de productiekosten gehalveerd naar 50 dollar.De productiekosten van Blu-ray-spelers bedragen op dit moment nog ongeveer 100 dollar. Het duurste onderdeel, de Blu-ray-lasermodule, is verantwoordelijk voor de helft van de productiekosten. De chipset is goed voor een kwart van de prijs. Beide onderdelen zullen de komende maanden in prijs gaan dalen, denkt Digitimes. Er komen meer aanbieders bij.
Een verlaging van de productiekosten zal ook gevolgen hebben voor de prijzen in de winkel: die liggen in Nederland momenteel op een niveau rond de 150 euro. 

Digitimes baseert zich op bronnen binnen de Taiwanese industrie voor optische diskdrives. Als voorbeeld van de prijsverlaging noemen ze een Blu-ray-speler die warenhuis Sears op dit moment verkoopt voor $99,99. Het gaat hier echter om refurbished (gerepareerde) exemplaren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord