abonneren

Productiekosten PlayStation 3 gehalveerd

Sinds de lancering van de PlayStation 3 zijn de productiekosten van de spelconsole gehalveerd. Dat komt vooral door een daling in de prijs van de blu-ray-speler. De lagere productiekosten betekenen dat Sony minder verlies lijdt op elke verkochte console, niet dat de console nu goedkoper wordt.Volgens Sony is de beslissing om een blu-ray-speler toe te voegen aan de PlayStation 3 één van de beste beslissingen ooit geweest.
Ondanks de absurd hoge productiekosten van de blu-ray-laser rond de introductie van de PS3 heeft de beslissing er vermoedelijk wel toe geleid dat het blu-ray-formaat zijn rivaal hd-dvd heeft ingehaald.

Bij introductie kostte de PlayStation 3 qua productiekosten nog $840 voor het 60 GB-model, inmiddels kost het Sony nog maar $400 om deze console te maken (al moet er eerlijkheidshalve wel bij vermeld worden dat de Emotion-chip uit het ontwerp geschrapt is). Dat bedrag is nog steeds te hoog om winst te maken op de verkochte consoles, maar het verlies zal beduidend minder zijn dan vorig jaar.

Volgens Sony-topman Kazuo Hirai zal de PlayStation-divisie in het volgende fiscale jaar eindelijk winst maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: