abonneren

'Prins' van Sealand zegt nee tegen PirateBay.org

De bekende torrentsite PirateBay.org wil het kunstmatige eiland Sealand kopen. De huidige eigenaar van het eiland claimt dat Sealand een eigen staat is met zijn eigen regels en wetten. Wanneer PirateBay.org de nieuwe eigenaar wordt, hoeft het zich geen zorgen meer te maken over eventuele strafbare feiten die ze plegen met het aanbieden van torrents.

Michael Bates, de huidige eigenaar en "prins" van Sealand, heeft echter in een interview met CBC gezegd dat hij zijn micronatie niet wil verkopen aan een koper die lak heeft aan internationale afspraken. Een opmerkelijke uitspraak aangezien Sealand ooit de locatie was van Paddy Roy Bates piratenradiozender. Toen de interviewer van CBC aan "Prins Michael" vroeg of hij PirateBay.org kende, antwoordde hij dat het tegen filesharing is. Volgens Bates is filesharing diefstal van intellectueel eigendom en hoort het niet thuis in zijn "land".

Het is ook maar de vraag of Sealand wel een soevereine staat is. Het kunstmatige eiland ligt minder dan 20 kilometer uit de kust van Groot-Brittanie en in 1987 heeft Groot-Brittannië zijn territoriale wateren met 20 kilometer uitgebreid. Dit betekend dat op het eilandje gewoon de Britse wetgeving van kracht is, inclusief de wetten met betrekking tot auteursrecht.

De prijs die de "prins" vraagt voor zijn eilandje kan ook een probleem zijn. Volgens Bates is Sealand €750 miljoen waard. Piratebay.org heeft dit geld niet en de torrentsite probeert het bedrag door middel van donaties van zijn gebruikers bij elkaar te schrapen. Op dit moment hebben gebruikers $19.941 gedoneerd aan PirateBay.org via de website BuySealand.com.

Bates schrijft op dit moment een boek over Sealand en Hollywood heeft al de rechten gekocht om het boek te verfilmen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord