abonneren

Prijzen Windows 7 in Nederland bekend

199 euro en 99 cent, zoveel kost vanaf 22 oktober de volledige versie van Windows 7 Home Premium. Daarmee zit Microsoft 13% onder de prijs van de consumentenprijs van Vista Home Premium; die kost namelijk 229 euro.De twee andere uitvoeringen, Professional en Ultimate, kosten net zoveel als hun Vista-equivalenten (respectievelijk € 309,- en € 319,-).

Wie vanaf 26 juni 2009 een nieuwe computer koopt met Vista zal van de pc-leverancier de mogelijkheid krijgen om over te stappen naar Microsoft Windows 7 zodra dat leverbaar is. Microsoft start dit zogeheten Upgrade Option programma op 26 juni en het loopt tot 31 januari 2010. De koper krijgt bij de pc een voucher die hen recht geeft op Windows 7.

Wie zijn huidige Windows wil opwaarderen is voor Home Premium € 119,99 kwijt, voor Professional € 285,- en voor Ultimate € 299,-. Ook hier is er wat betreft Home Premium een verschil met Vista (Windows 7 is 4% goedkoper). Dat opwaarderen gebeurt niet met een upgrade-versie zoals u die gewend bent; er zal een hele schone installatie moeten worden uitgevoerd omdat Windows 7 E zonder browser geleverd zal worden. Daarvoor moet niet de volle mep betaald worden, maar dus een gereduceerd bedrag, zoals u aan het begin van deze alinea kunt lezen.

Een schone installatie is een complete nieuwe installatie van Windows waarna programma's opnieuw geïnstalleerd en persoonlijke instellingen opnieuw ingesteld moeten worden. Daarna kan de gebruiker zijn documenten, foto's, muziek, etc. die nog op de harde schijf aanwezig zijn terugzetten. Bij de installatie van Windows 7 worden alle aanwezige bestanden in een map genaamd Windows.old gezet.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord