abonneren

Prijzen DRAM stijgen tweede kwartaal dit jaar

Het is weliswaar 1 april maar waarschijnlijk kunnen we de toonaangevende krant The Wall Street Journal wel vertrouwen. Volgens de krant willen Elpida Memory en Nanya Technology de prijs van DRAM-geheugen met ongeveer 20 procent verhogen.Het Japanse bedrijf Elpida wil hogere prijzen bedingen wanneer het in het tweede kwartaal van dit jaar nieuwe afspraken maakt met pc-fabrikanten. Ondanks dat er een overschot is aan DRAM-geheugen denken DRAM-fabrikanten toch dat ze later dit jaar een hogere prijs kunnen bedingen.

Volgens An Seong-Ho, analist bij Hannuri Investment & Securities, zijn in het tweede kwartaal van dit jaar de prijzen voor geheugenprocessoren dermate laag dat ze alleen maar weer omhoog kunnen gaan. Een goede tijd voor geheugenfabrikanten om nieuwe prijsafspraken te maken. Joyce Yang, directeur bij DRAMeXchange is het daar niet mee eens. Zij ziet geen enkele reden waarom de prijs voor DRAM zou moeten stijgen. Wanneer Elpida zijn prijzen met 20 procent verhoogt dan gaan klanten waarschijnlijk gewoon naar andere aanbieders.

Samsung kondigt aan dat de prijzen voor NAND-geheugen in het tweede kwartaal hoogstwaarschijnlijk ook gaan stijgen omdat de vraag naar het geheugen toeneemt.


Bron: online.wsj.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord