abonneren

Prijsverlaging voor de Wii voorspeld

Amerikaanse analisten voorspellen dat Nintendo nog voor de zomervakantie de prijs van de Wii zal verlagen van 249 naar 199 dollar. Dat zou te maken hebben met het feit dat de vraag naar de Wii inmiddels het aanbod niet meer overstijgt, wat lang wel het geval was. Nintendo zelf heeft nog niets gezegd over een eventuele prijsdaling. Sterker nog: Satoru Iwata, baas van Nintendo, heeft kortgeleden nog gezegd dat een prijsverlaging er niet inzit, maar dat de release van een aantal topgames de vraag naar de Wii zou moeten aanjagen.

Maar volgens de analisten zit de prijsdaling er wel degelijk aankomen. Daarvoor worden een aantal argumenten aangevoerd, naast de al eerder genoemde balans tussen vraag en aanbod. Zo zou de 199-dollar-Wii net zo duur worden als Microsofts Xbox 360 Arcade-bundel.

Overigens wordt verwacht dat Microsoft bij een prijsdaling van de Wii niet stil zal blijven zitten, maar een paar tientjes van de prijs van de Xbox 360 Arcade-bundel af zal halen, of daar extra software aan toe zal voegen, om - in ieder geval prijstechnisch - de Wii voor te blijven.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie