abonneren

Prijsverlaging van 70 procent voor Windows 8.1

Windows 8.1 wordt goedkoper aangeboden op laptops en tablets die minder dan 250 doller kosten. Dat melden anonieme bronnen aan Bloomberg.

Volgens ingewijden gaat Microsoft de strijd aan met Android en iOS en verlaagt het de prijs van Windows 8.1 tot zo'n 70 procent. Voor computers met een prijs van 250 dollar of lager, betaalt de klant dan slechts 15 dollar voor het besturingssysteem.

Voorheen werd Windows 8.1 voor een meerprijs van 50 dollar aangeboden bij de aanschaf van een nieuwe computer, ongeacht de prijs van het apparaat.

Systeemvereisten
Microsoft verlaagt bovendien de eisen waaraan een computer moet voldoen om gecertificeerd te zijn voor Windows 8.1. Zo hoeven fabrikanten niet altijd meer het hardware-certificeringsprogramma door te lopen, waarbij hardware door Microsoft wordt gecontroleerd op compatibiliteit met Windows 8.1. Ook laat Microsoft aanraakschermen als vereiste vallen voor fabrikanten die Windows 8.1 willen aanbieden op een laptop.

Prijzen
De prijsverlaging voor Windows 8.1 geldt alleen wanneer het besturingssysteem in combinatie met een laptop of pc wordt verkocht. Er zijn geen plannen de een losse of upgrade-versie van Windows 8.1 goedkoper te maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: