abonneren

Prijsverlaging PS3 vermoedelijk in augustus

Nu de PlayStation 3 geen prijsverlaging heeft gekregen op de E3, speculeren analisten driftig over wanneer dit dan wél moet gaan gebeuren. Het lijkt nu augustus te worden, bij de lancering van Madden NFL. De console zou dan $100 goedkoper worden.Gezien de zwakke economie zou de PlayStation 3 een prijsverlaging hard kunnen gebruiken; het is niet moeilijk te zien dat prijsverlagingen de verkoopcijfers van de Xbox 360 flink geholpen hebben. Sony claimt echter dat ze nog steeds verlies maken op de console en zeker niet van plan zijn dit verlies op te laten lopen.
Met andere woorden: géén prijsverlaging.

Toch lijkt een prijsverlaging onvermijdelijk. De verkoopcijfers van consoles hangen nauw samen met de verkoopcijfers van de games. Steeds meer ontwikkelaars zetten Sony onder druk om de PS3 in prijs te verlagen, omdat deze console duurder is dan zijn concurrenten.

Volgens IndustryGamers zou er dus wel degelijk een prijsverlaging aan zitten komen. De PlayStation 3 zou $100 goedkoper worden en dit zou samenvallen met de introductie van de nieuwe Madden NFL op 18 augustus. Een prijsverlaging van de PlayStation 3 zou nog wel eens gevolgen voor de prijs van de Wii (en eventueel de Xbox 360) kunnen hebben, dus we hopen dat er enige waarheid in de geruchten zit.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie