abonneren

Prijsdaling e-bookreaders zit er voorlopig niet in

Ondanks het feit dat marktkenner Forrester Research een paar maanden geleden meldde dat de prijs van e-bookreaders tot onder de honderd dollar moet gaan dalen wil het digitale lezen echt een vlucht nemen, zit die prijsdaling er voorlopig nog niet in.Dat zegt Scott Liu van Prime View International, een bedrijf dat schermpjes voor e-readers maakt. Volgens hem is de vraag naar readers op dit moment zodanig, dat producenten hun prijs helemaal nog niet hoeven te verlagen - ook al worden de e-ink-schermen die in de readers gebruikt worden wel steeds goedkoper.

Nu de Amerikanen de e-reader als het ultieme kerstcadeau lijken te zien raken de e-readers snel uitverkocht. De fabrikanten lijken niet aan de kennelijk onverwachte grote vraag te kunnen voldoen. Zo is de door B&N onlangs geïntroduceerde Nook al zo goed als uitverkocht. Mensen die hem online bestellen krijgen hem pas in januari uitgeleverd. Ook Sony en Amazon hebben leveringsproblemen al ligt dat volgen Sony aan het distributiekanaal.

Volgend jaar moet ook het jaar worden van de e-readers met kleurenschermen. Diverse fabrikanten hebben al een reader met kleurenscherm aangekondigd die betaalbaar zou moeten worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie