abonneren

Prijs voor Windows 7 te hoog

Volgens een analist van de Amerikaanse NPD Group is de prijs voor een upgrade-versie van Windows 7 veel te hoog. "Ik zou veel liever zien dat Microsoft met een zodanige prijs kwam, dan alle Vista-problemen in één klap worden weggevaagd."In de Verenigde Staten gaat de goedkoopste upgrade - Windows 7 Home Premium - $ 119,99 kosten. Stephen Baker, de analist in kwestie, zegt dat 120 dollar erg veel geld is. "Vooral omdat je een compleet nieuwe pc al voor rond de 300 dollar kunt kopen."

Volgens Baker is het juist in het belang van Microsoft om zoveel mogelijk exemplaren van Windows 7 te verkopen, zodat alle sporen van Vista zo snel mogelijk uitgewist worden. "Door de upgrade duur en niet al te makkelijk te maken, worden consumenten juist ontmoedigd om over te stappen." Ook mist Baker de mogelijkheid om een licentie te kopen waarmee meerdere gezinscomputers in één netwerk ge-update kunnen worden.
Baker wijst ook nog fijntjes op Snow Leopard, het nieuwe besturingssysteem van Apple. Een gebruiker die één Mac wil updaten betaalt daar slechts $ 29,- voor. Wie thuis meer Macs wil upgraden, betaalt $ 49,- voor vijf licenties.

In Nederland kost Home Premium voor mensen die nu al Windows hebben draaien € 119,99. Officieel gaat het in Nederland niet om een upgrade: wie al Windows heeft draaien zal een hele schone installatie moeten uitvoeren omdat Windows 7 E zonder browser geleverd zal worden. Die € 119,99 heet hier dan ook geen upgrade-prijs, maar gereduceerde opwaardeer-prijs.

Lees hier meer over de stand van zaken rond Windows 7.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord