abonneren

PREZI.COM

Wij zijn eruit: we nemen afscheid van PowerPoint. Nu we eenmaal hebben gezien wat voor mooie presentaties je kunt maken met Prezi, gaan we nooit meer terug naar de standaard Microsoftapplicatie: véél te saai.Prezi is een online presentatietool waarmee u snel en eenvoudig flashy presentaties in elkaar zet. Het ziet er dus gewoon goed en gelikt uit.
Maar er is meer: Prezi gaat niet uit van een serie dia's, zoals PowerPoint, maar werkt vanuit één basisscherm. Vanuit dit basisscherm springt u steeds naar een nieuw onderwerp, door in te zoomen, te draaien of juist uit te zoomen. Het voordeel hiervan is dat u steeds teruggaat naar 'het oorspronkelijke plaatje' en dus altijd het overzicht houdt.

Wij zien niet veel nadelen. Zo biedt Prezi de mogelijkheid pdf's, video's, foto's en flashbestanden toe te voegen en kunt u ook samen met anderen aan een presentatie werken. De interface van de editor is intuïtief, hoewel het helpt om vooraf de instructievideo's op de site (of YouTube) te bekijken of wat oefeningen te doen. Wie dit doet, heeft binnen dertig minuten Prezi onder de knie.

Alle video's die u maakt, kunt u online opslaan. De gratis Public-account biedt 100 MB opslagruimte, voor meer MB's moet betaald worden. Op zich bevat de basisversie dus alles wat u nodig hebt. Het is zelfs mogelijk uw presentaties te downloaden en deze te laten zien met een offline speler, mocht er geen internetverbinding zijn. De enige reden om over te stappen op een betaalde variant is dat hierin geen Prezi-logo wordt getoond.  Wel zo netjes als u met uw presentatie indruk wilt maken op de board of directors van uw bedrijf!

PREZI.COM

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: