abonneren

President China roept op tot opschoning internet

De Chinese president Hu Jintao heeft op de Chinese staatstelevisie bekendgemaakt dat het tijd wordt om het internet op te schonen.

Volgens de president is het internet niet alleen de oorzaak van de grote hoeveelheid Chinese kinderen die verslaafd zijn aan computergames, maar zorgt het wereldwijde computernetwerk er ook voor dat niet-socialistische en niet-communistische gedachtegoed verspreid wordt. En dan heeft hij het nog niet eens over de terabytes aan porno die er op het internet te vinden is.

Volgens Hu moeten op het internet "Chinese culturele eenheden bewust de verantwoordelijkheid nemen om een systeem te ontwikkelingen dat belangrijke socialistische waarden promoot." Ook het groeiende aantal te dikke Chineesjes komt volgens Hu voornamelijk door kapitalistische technologieën als televisie en het internet. Het lijkt er op dat in China, net als in de meeste Westerse landen, de ouders niks fout kunnen doen en dat dikke, asociale kinderen altijd door nieuwe technologieën zo geworden zijn.

Uit recente gegevens van het onderzoeksbureau Forbes blijkt dat er in China net zoveel internetgebruikers zijn als in de VS. De Chinese president lijkt bang te zijn dat hierdoor China net zo kan afgeleiden als de VS. Hu vindt dan ook dat de vrije, ongecontroleerde stroom aan informatie op het internet stopgezet moet worden voordat het nog meer maatschappelijke problemen creëert.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie