abonneren

President Bush middelpunt iPod-schandaaltje

Tijdens een recent interview met Fox News heeft George Bush, de president van de Verenigde Staten, zijn iPod laten zien aan de interviewers. In zijn playlist zijn duidelijk nummers van de Beatles te zien -- en die zijn niet via iTunes te kopen. De president bezit dus illegale muzieknummers.De vraag of het illegaal is om eigen cd's om te zetten naar digitale bestanden wordt door de Amerikaanse RIAA altijd met een volmondig 'ja' beantwoord, en volgens deze argumentatie heeft Bush zich dus schuldig gemaakt aan muziekpiraterij.
Dat het rippen van een legale cd illegaal zou zijn is een standpunt dat de muziekindustrie heeft aangenomen tijdens een rechtszaak afgelopen oktober. Een woordvoerder van Sony BMG verkondigde toen: "Wanneer een individu een kopie maakt van een muzieknummer, komt dat neer op het stelen van een muzieknummer."

Geheel volgens verwachting zijn Amerikanen het grotendeels oneens met deze stelling. Maar liefst 69% van de teenagers denkt dat het zelfs toegestaan is om een kopietje van een eigen cd aan een vriend te geven. Consumentenorganisaties trekken keer op keer vergelijkingen naar de videorecorder, waarbij rechters in het voordeel van de consument beslisten wanneer het op thuiskopiekwesties ging.

Bush is overigens een groot fan van de iPod. Hij heeft een harddisk iPod voor op kantoor en een shuffle voor bij het joggen. Volgens Bush zijn de iPods 'pretty high-tech stuff'. Zijn muzieksmaak bestaat overigens naast de Beatles uit bands en artiesten als Alan Jackson, The Beach Boys, Alison Crowe en Aretha Franklin.

Tom's Hardware

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie